Request a call

Kā ar jums sazināties

Tālrunis

Kādā laikā labāk var ar jums sazināties?

Riepu pirolīze. 5 fakti par gumijas pārstrādāšanu

Section: Jaunumi, Useful information

Pirolīze — termālā degradācija – apstrādes metode ar gumijas izstrādājumiem un nodilušām riepām, sastāv kontrolētā termiskā izejvielu stāvoklī  pie augstas temperatūras un skābekļā trūkuma dēļ produktiem ar mazu molekulmasu: šķidrā pirolīzes eļļa, kvēpi, gāze un metāla stieples.

Izstrādātā pārstrādes gumijas izstrādājumu tehnoloģija palīdz atrisināt problēmu, vides nekaitīgu atkritumu apsaimniekošanā. Dabiskā vidē riepu sadalīšanās aizņem vidēji 150 gadus, un kam seko skalošanas sērija toksisko organisko savienojumu augsnē. Tomēr lielākā daļa vecās gumijas tiek uzglabāta poligonos, tiek aprakai zemē vai sadedzināta. Visas šīs metodes, lai atbrīvotos no gumijas nav ekoloģīskas.Pirolīzes procesa rezultātā nav piejami atkritumi priekš ražošanas , kas prasa talāko izmantošanu.  Pārstrādes produkti nesatur ļoti toksiskas vielas, atkritumu degšanas produkti neveidojās: kaitīgo vielu atkritumu rādītāji zem attiecīgajiem tiesību aktiem.

Galvēnā tehnoloģijas priekšrocība ir kondicionēto produktu saņemšana. Zemas temperatūras pirolīze ļauj sadalīt riepas un izmantot tās galamērķim.

  • Pirolīzes eļļa ir analogs daudziem naftas produkiem un to var izmantot gan kā apkures degvielu, gan kā elektroenerģijas radīšanu
  • Tehniskaio oglekli var izmantot maisijumos dažādiem mērķiem: metalurģijā, krāsas un būvmateriālu ražošanā, kurināmā brikešu ražošanā
  • Gāze, izstrādāta termodestrukcijas procesā var tikt izmantota savām vajadzībām montāžas darbā,  kā arī, lai ģenerētu elektroenerģiju
  •  Tērauds var būt izmantots metalurģijā

Pirolīze ir alternatīva metode, kā iegūt enerģiju, kas ar minimālu ietekmi uz apkārtējo vidi  var radīt, gan silto, gan elektrisko enerģiju.

Riepu pirolīze ir visekoloģiskā un ekonomiski rentablākā izmantošanas metode, kas ļauj pārstrādāt atkritumus , saņemt vērtīgo materiālu no atkritumiem un ģenerēt elektrību.